sluiten

Arnhem UIT!

Wen er maar aan!

Het is ArnhemUITdag! Huh? Geen ArnhemAANdag? Nee, vandaag even niet. Samen met een hoop bekende Arnhemmers hebben we je de afgelopen 9 weken laten zien hoe je meer doet met minder. Daarmee zijn we er nog niet. Om de klimaatdoelen van 2020 te halen, moeten we allemaal kleine aanpassingen doen.

Zet je nou eens voor 80% in!

We moeten er gewoon aan wennen, zoals onze burgemeester Marcouch al zegt: “De echte challenge voor Arnhem is om dat vol te houden, eigen te maken en samen te doen! Want alleen op deze manier dragen wij als Arnhemmers ons steentje bij aan de klimaatdoelstellingen van 2020. Want wij als Arnhem gaan het gewoon redden, wen er maar an!”
Wen er maar an!

Natuurlijk helpt het enorm als je nu je dak vol gooit met zonnepanelen, nooit meer de auto neemt en geen vlees meer eet. Maar is dat realistisch? Nee. Met ArnhemAANdag hebben we je bewust willen maken dat je met kleine ingrepen toch een flinke impact kan hebben. Douche een minuutje korter, laat de auto eens staan en kook een keer zonder gas. Makkie toch! En die zonnepanelen? Die komen vanzelf wel een keertje.

ArnhemAAN gaat doorrrr

De afgelopen 10 weken hebben meer dan 100 Arnhemmers uit alle wijken zich ingezet voor een beter milieu. Daarnaast hebben we online ruim 100.000 Arnhemmers bereikt. Dat is natuurlijk geweldig!

Maar we zijn er nog niet. In 2020 moeten we namelijk 20% minder energie gebruiken 
en de uitstoot van broeikasgassen met 30% verlagen. ArnhemAAN is dus ook nog niet afgelopen. Op Arnhemaan.nl gaan we door en vind je een handig overzicht met initiatieven uit jouw buurt. Zo kan je met je buurman of -vrouw gezellig samen blijven besparen. De AANjagers kunnen je ook met jouw bespaarvragen helpen. Je kan natuurlijk ook nog een keer onze challenges doen!

Zo komen we er samen wel, wen er maar an!

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded