sluiten

Besparen met maten

Wie helpt jou besparen?

Zit je op voetbal? Of doe je aan tennis? Wat voor sport je ook doet en bij welke club je ook zit, iedereen kent wel iemand die nét even iets meer doet dan de rest en anderen daarmee energie bespaart. Vaak zijn het de mensen die als eerste op de club zijn en ‘s avonds het licht uitdoen. Deze week roepen we je op om die persoon te nomineren. Laat ons weten waarom hij of zij energie bespaart voor de club en op welke manier. Wie zet jij in het zonnetje?

Denk aan Joop van de voetbal, die tijdens de derde helft altijd biertjes tapt en gezorgd heeft voor een energiezuinige koelkast in de kantine. Of Sandra van de hockey die altijd alle vieze shirtjes wast van de teamgenoten van je kind. Scheelt je zelf weer een wasbeurt.

Onze eigen held!

Onze Held van de Week is Arnold Kruiswijk van ons eigen kluppie, Vitesse. Hij fietst deze week de longen uit z’n lijf om stroom op te wekken voor de tv. Want je laat je maten natuurlijk niet zitten als er een belangrijke wedstrijd op tv is!

Goeie gedachte

Alle gekheid op een stokje, daar doet Arnold het natuurlijk niet voor. Waar hij wel voor staat is het klimaat en voor ArnhemAANdag. “Er zit een goeie gedachte achter. Je kunt niet van de een op de andere dag dingen veranderen, maar alle kleine stapjes helpen om dingen te verbeteren.”

Niets extreems

Die kleine stapjes zet Arnold ook in zijn eigen dagelijks leven. “We zijn er thuis wel mee bezig. Niets extreems, maar we scheiden bijvoorbeeld ons afval en zetten de verwarming lager als we niet thuis zijn. Bij de bouw van mijn huis in Groningen, een jaar geleden, hebben we zonnepanelen laten plaatsen en de muren zijn goed geïsoleerd.”

Elektrische auto

Op dit moment bouwt Arnold een huis in Arnhem. “Ook dat wordt duurzaam gebouwd. En is het niet met de bouw, dan zorgen we later nog wel voor duurzame aanpassingen. Ik hou de innovaties in de gaten. En ja, een elektrische auto staat zeker ook nog op mijn verlanglijstje!”

Wat Arnold zelf met zijn clubmaten doet om energie te besparen? “Carpoolen!”

Wat kun je winnen?

Ben of ken jij iemand die op een slimme manier energie bespaart voor zijn sportmaatjes? Laat het ons weten via #ArnhemAANdag op Facebook of Instagram – taggen mag natuurlijk ook! – of stuur een mail naar challenge@arnhemaandag.nl. De winnaar krijgt een wedstrijdshirt gesigneerd door Arnold Kruiswijk!

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded