sluiten

Besparen zonder Blaren

Eitje!

Besparen zonder blaren!

Als je gaat slapen doe je de lichten uit. Logisch. Ga je deur uit, dan zet je de verwarming lager. Als je het niet vergeet, tenminste. In beide gevallen voer je een handeling uit om energie te besparen. Maar wat als je energie kunt besparen zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen? Dát is de uitdaging van deze week! Omdat wij de beroerdste niet zijn, helpt Gerrit van Okimono je graag een eindje op weg.

1. Eitje!

Over de ideale kooktijd van een goed gekookt eitje valt te twisten. In plaats van het gas lager te zetten als het water kookt, kun je het ook iets eerder uitzetten. Haal de eitjes vervolgens een halve minuut later uit de pan dan normaal. Zo bereik je hetzelfde resultaat en bespaar je energie!

2. Niet laden maar poetsen

Een elektrische tandenborstel verbruikt zonder dat je het in de gaten hebt best wat stroom. Want een elektrische tandenborstel moet aan de oplader en de oplader verbruikt…? Juist. Dus altijd de lader uit het stopcontact als je niet hoeft te laden. Je hebt natuurlijk geen oplader nodig als je poetst met een gewone tandenborstel 😉

3. Zuinig wassen

(Af)wassen moeten we allemaal. Tegenwoordig hebben de meeste (vaat)wasmachines een eco- of spaarstand. In deze stand duurt de wasbeurt wat langer, maar er wordt ook minder warm water verbruikt. Dus, als je dan toch op een knop moet drukken, denk dan even aan deze tip.

De tip van Okimono

Eigenaar van het duurzame kledingmerk Okimono daagt je uit om wat vaker de fiets te pakken. “Pak toch even die fiets, als je het vaker doet kost het je nauwelijks moeite. Zo blijf je fit en bespaar je energie. Bovendien is Arnhem een geweldige plek om te fietsen. Je bent bijna gek als je in Arnhem fietsen niet als je hobby kiest.”

Win een eco-friendly Okimono shirt

Weet jij energie te besparen zonder dat je er zelf extra moeite voor hoeft te doen? Deel dan een foto met beschrijving van je bespaaractie op Facebook, Twitter of Instagram met #arnhemAANdag en tag ons in het bericht. De winnaar van de ‘Besparen zonder blaren’ challenge wint een gratis eco-friendly t-shirt van Okimono!

 

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded