sluiten

Een dagje uit!

Ga jij ook offline?

Staar jij ook de hele dag door naar het scherm van je telefoon, tablet of laptop? Je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld bijna twee uur per dag op social media doorbrengen. Dat is ongeveer vijf jaar en vier maanden op een heel leven. Zonde van je tijd en energie? Doe dan mee met de challenge van deze week en ga een dagje uit!

Laad jezelf op!

Wat heeft dat te maken met een beter milieu? Heel simpel. Op het moment dat je je telefoon of laptop oplaadt, verbruik je stroom. Zet je ze een dagje uit, dan hoeven ze ook niet aan de oplader en bespaar je dus energie. Maar dat is nog niet alles. Want duurzaamheid zit ‘m ook in goed voor jezelf zorgen. Zit je lekker in je vel, dan word je ook minder snel ziek. En wat is er nou lekkerder dan niet die telefoon maar jezelf eens op te laden?

Telefoon uit

Lahiri Sol, loodgieter, maker van functionele kunst én voice-over van onze prachtige challenge video’s, kan hierover meepraten. “Als ik een weekendje weg ga, dan zet ik mijn telefoon uit. Heerlijk vind ik dat. Doe ik dat niet, dan ben ik toch geneigd om op mijn telefoon te kijken als ik weer een geluidje hoor van een binnenkomend berichtje.”

Dag Facebook!

De geboren en getogen Arnhemmer ging zelfs een stapje verder en nam twee weken geleden afscheid van Facebook. “Nee, niet door Arjen Lubach. Ik was gewoon klaar met mijn eigen gedrag. Een beetje doelloos naar dat scherm zitten staren, wat heb je eraan? Al die reclames, een hoop negativiteit en informatie over gebruikers die wordt doorverkocht…ik vind het niet cool. Mijn privacy weegt voor mij zwaarder dan het gemis van mijn vrienden.”

Lekker wandelen

In plaats van op social media kijken, vult Lahiri zijn tijd nu heel anders in. “Ik woon dicht bij een bos, dus ik ga vaak wandelen. Ook de route van mijn huis naar de stad is mooi. Er is zoveel groen in Arnhem. Ik vind het heerlijk om niet meer als een zombie te zitten scrollen en staren naar dat scherm!”

Makkie!

Deze challenge is voor Lahiri dan ook een makkie. “Het enige bestaansrecht dat wij hebben als mensen is moeders planeet. Ik heb daarom nooit begrepen waarom we er zo slecht mee omgaan. Ik word heel blij van initiatieven die een gezonde, schone kant opgaan. Mensen denken vaak: wat maakt het uit of ik wel of niet iets doe voor het milieu, het heeft toch geen impact. We zijn met 17 miljoen mensen in Nederland, als we allemaal ons steentje bijdragen heeft dat juist een enorm effect. Alle beetjes helpen.”

Tip van Lahiri

Lahiri’s tips voor deze challenge? “Zoek een andere invulling van je dag. Ga iets leuks doen, zoek afleiding. Als je op je telefoon kijkt vind je geen rust. Op het moment dat je niet meer op dat scherm kijkt, ben je per definitie al aan het opladen.”

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded