sluiten

Huispoolen

Gebruik energie met mate(n)! 

Yes, het is weer lente! Fijn, want dan kan de verwarming overdag ook wat lager. Maar ‘s avonds is het vaak nog wel fris. Omdat je niet wilt zitten koukleumen op de bank (begrijpen wij), geef je toch maar weer een slinger aan die thermostaat. Lekker warm! Maar hoe meer jij stookt, hoe slechter voor het klimaat én je portemonnee. Wij hebben dé oplossing om er toch warmpjes bij te zitten en het is nog gezellig ook: ga Huispoolen!

Het idee is simpel: trek met vrienden, familie of buren de agenda, kies een dag dat jullie gezellig een avondje of een ander dagdeel bij elkaar kunnen gaan zitten, wijs iemand aan bij wie jullie dit gaan doen en… klaar is Kees!

Minder stoken
Door te huispoolen hoeft er maar één ruimte te worden verwarmd voor meerdere mensen. En dat scheelt natuurlijk een hoop stookkosten. Want als je niet thuis bent, hoeft de verwarming ook niet aan. Nu denk je misschien: dat klinkt wel heel makkelijk, maar maakt dat zo’n verschil? Jazeker! Let maar eens op je meterstand na een avondje zonder verwarming.

Gezellig avondje
Wil je niet op de zak van je gezelschap teren? Nodig dan je vrienden uit voor een gezellig avondje Monopoly bij jou thuis. Telefoons uit, kaarsjes aan, fles(sen) wijn erbij, hapjes op tafel en you’re good to go!

Elke stap is de moeite waard Arnhemmer Bob Roelofs, bekend van onder andere de Arnhem Top 2000, legt uit waarom je met huispoolen al een aardig steentje bijdraagt aan een beter klimaat. “Elke stap op dit terrein is de moeite waard. Bewustwording is dé voorwaarde voor de verandering die zo nodig is.”

Zelf neemt hij thuis ook maatregelen om zuiniger om te gaan met energie. “Bij ons thuis ‘bewaken’ we de temperatuur. Dit betekent dat we de verwarming lager zetten als we weggaan of gaan slapen. En ik ga altijd met de fiets naar m’n werk.”

Tip van Bob
De gouden tip van Bob voor alle huispoolers deze week: “Gebruik de gezellige momenten om bij deze campagne aan te haken!”

Prijs
Wil jij laten zien dat je het meest kunt bereiken met minder? Ga dan de challenge aan, maak een originele foto van je huispool gezelschap en deel die op Facebook of Instagram met #arnhemAANdag. De winnaar van de huispool challenge wint een overnachting in de monumentale en duurzame Bed & Breakfast Stadsboerderij de Teerplaats van Bob Roelofs!

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded