sluiten

Koken zonder stoken!

Estée Strooker trapt ‘m af

De wereld redden is een hele opgave. Maar don’t worry, we beginnen klein in onze eigen stad. In de keuken om precies te zijn, door te koken zonder stoken. Huh? Hoe dan? Nou, door het gasfornuis of de kookplaat eens niet te gebruiken als je eten gaat klaarmaken. Prehistorisch? Nee joh. Wij noemen dit gewoon het nieuwe koken.

Estée trapt ‘m af

Estée Strooker, bekend van Masterchef Holland en haar Arnhemse restaurants ’t Amusement’ en Slaatje-Bla, helpt je op weg met de eerste ArnhemAANdag-challenge. In haar video geeft ze al een paar lekkere tips over hoe je moet koken zonder gas of elektriciteit.

Eet ik dan iedere avond salade?

Salade eten hoeft niet iedere dag (ook al zou dit gunstig kunnen zijn voor de lijn). Estée geeft naast haar lekkere salade tips nog een kijkje in de keuken: “Probeer out-of-the-box te denken. Bepaalde kaders maken je creatiever! Dus als je iets niet mag gebruiken, gaan er andere deuren open om wél dingen te kunnen. Kijk bijvoorbeeld hoe je dingen kunt garen zonder te verhitten, zoals pekelen, zuren of marineren. Denk aan lekkere tartaar of ceviche. Of voedzame salades met veel groenten in de hoofdrol!”

Als we allemaal een stapje terug doen en het gasfornuis af en toe laten voor wat het is, werk je niet alleen mee aan een beter milieu, maar bespaar je ook op je energierekening. Oh ja, en je hoeft ook minder vaak je fornuis schoon te maken 😉

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded