sluiten

Lekker zonder stekker

Waar trek jij de stekker uit?

Komend weekend is het de Dag van de Aarde. Dan staan we met z’n allen stil bij klimaatverandering, een beter milieu en vooral het hebben van respect voor die mooie blauwe bol. Omdat bewustzijn én verandering begint bij jezelf, dagen we je deze week uit om ‘off the grid’ te leven.

Nee, we verwachten niet dat je nu naar de Veluwe rijdt om daar een boomhut te bouwen en nooit meer terugkomt. Met ‘the grid’ wordt het netwerk van gas-, water en elektriciteitsleidingen bedoeld. Vaak zonder dat je het in de gaten hebt, maak je hier de hele dag door gebruik van.

Tips om energie te besparen

Bij de challenge van deze week ga je op zoek naar manieren om dat eens níet te doen. Je kunt natuurlijk zonnepanelen kopen of zelf energie opwekken. Maar het kan ook makkelijker en véél kleinschaliger. Wij geven je alvast een paar tips om stroom te besparen.

1. Hè gezellig…

Een manier om energiezuinig door het leven te gaan is door ‘s avonds kaarsjes aan te doen in plaats van de lampen. Niet alleen ideaal om te besparen op je energierekening, het is ook nog eens hartstikke gezellig.

2. Lekker barbecueën!

Combineer het nuttige met het aangename en steek de barbecue aan! Het wordt lekker weer, dus…meer redenen heb je niet nodig toch?! Gebruik wel een barbecue die werkt op gas of houtskool en niet zo’n elektrisch geval. Zo bespaar je energie en het is nog lekkerder ook (vinden wij dan).

3. Biertje?

Rob Garritsen weet wel hoe hij zijn biertjes koel houdt deze zomer. Net als de elf goudvissen die de Bekende Arnhemmer in januari samen met een paar vrienden uitzette in de Sint Jansbeek, vist hij ze gewoon weer op! Dus, heb je een vijver in de tuin? Leg daar dan je drankjes in! Als je toch die barbecue aansteekt…wel zo makkelijk toch? Hoef je ook niet meer naar de keuken te lopen of je koelkast op de hoogste stand te zetten.

Tips van Rob Garritsen

Rob heeft nog wel een paar ideeën over hoe je thuis energie kunt besparen. “Ik doe mijn was na elf uur ‘s avonds en ik zet de verwarming altijd lager. Ik heb overal in huis ledlampen en soms gebruik ik bio-ethanol in plaats van de kachel.”

Genoeg inspiratie opgedaan? Vraag je familie en vrienden om mee te denken over energiebesparende maatregelen en help elkaar!

Prijs

Ga jij de uitdaging aan om thuis energie te besparen? Stuur een foto van jouw oplossing naar challenge@arnhemaandag.nl of deel ‘m met #arnhemAANdag op Facebook of Instagram. De persoon met het meest slimme en creatieve idee wint een legendarisch Arnhem Mijn Stad T-shirt!

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded