sluiten

Mobilitijd

Wéér stonden we volgens de ANWB de eerste maanden van dit jaar met z’n allen langer in de file. Dat vinden wij niet leuk! Ben je die files ook beu? Doe dan mee met de ArnhemAANdag challenge van deze week en laat die auto eens staan als je naar je werk gaat! Geloof ons, de wereld om je heen wordt er – letterlijk – een stuk mooier van!

Lekker lopen!

In plaats van de auto kun je natuurlijk de fiets pakken, of de trein of bus. Maar wat dacht je ervan om een keer naar je werk te lopen? Als je 20 kilometer of verder van je werk woont is dat waarschijnlijk geen optie. Maar als je vlakbij huis werkt…waarom niet?

Goed voor hart en humeur

Je moet er misschien iets eerder voor opstaan, maar de voordelen van wandelen zijn bewezen! Zo is lopen niet alleen goed voor het milieu, het doet volgens deskundigen ook wonderen voor je hart, je humeur én voor je creativiteit! En, ook niet onbelangrijk, je wordt er fit van.

Feestje

Edwin Verdurmen, directeur van Architectuurcentrum CASA en een van de initiatiefnemers van Arnhem.run, kan hierover meepraten. “Ik ga nooit met de auto naar m’n werk. Ik werk in de binnenstad van Arnhem en ik woon vlakbij Sonsbeekpark. Als ik weinig tijd heb, pak ik de fiets. Maar heb ik wat meer tijd, dan ga ik lopend. Ik maak dan meteen een rondje door het park. Dat is echt een feestje, want je ziet het park ieder seizoen veranderen. Dat is prachtig om te zien.”

Lopen is sneller

Edwin loopt hard naar z’n werk omdat het gezond is én omdat het praktisch is. “Op de Sonsbeeksingel staat het verkeer iedere ochtend vast. Lopen is dan eigenlijk veel sneller. Ik hoef niet achteraan te sluiten in de file.”

Geen vlees

Behalve lopen naar zijn werk doet Edwin nog veel meer om het milieu te sparen. “Ik ben mijn huis aan het isoleren, ik scheid mijn afval, ik koop zoveel mogelijk lokale biologische producten en ik eet nauwelijks vlees. Als ik al vlees eet, in een restaurant bijvoorbeeld, dan let ik er wel op dat het om een verantwoord stukje vlees gaat.”

Trein in plaats van vliegtuig

Vliegen, daar doet Edwin de laatste jaren niet meer aan. “We lopen hier te zeuren over het Amazonegebied dat verdwijnt, maar vliegen wel voor een paar tientjes naar Londen. Dat vind ik niet kunnen. Ik pak liever de trein.”

Gouden tip

Zijn ultieme tip? “Maak van je woon-werkverkeer quality time. Neem er iets meer de tijd voor en probeer je minder te verplaatsen met de auto.”

Prijs

Ga jij de uitdaging aan? Maak – niet vanuit de auto! – een foto van al het moois dat je onderweg tegenkomt en deel deze met #arnhemAANdag of stuur deze naar challenge@arnhemaandag.nl. Degene die de mooiste foto heeft gemaakt, maakt kans op twee kaartjes voor RUNspiration.

To see the Instagram feed you need to add your own API Token to the Instagram Options page of our plugin.
Oops, something is wrong. Instagram feed not loaded