sluiten

Waar trek jij de stekker uit?

Lekker zonder stekker

De energiechallenge van

Rob Garritsen

Deze week staat de challenge in het teken van het ‘off the grid’ leven. Met ‘the grid’ wordt het netwerk van gas-, water- en electriciteitsleidingen bedoeld. Bij deze challenge ga je op zoek naar manieren om daar géén gebruik van te hoeven maken. Dat kan bijvoorbeeld door zelf energie op te wekken of door een slimmigheidje te bedenken. Nu hoef je voor de challenge niet per sé déze week nog zonnepanelen te kopen, maar verzin nou eens een manier om een dag lang één apparaat anders van energie of water te voorzien dan door gebruik te maken van het netwerk. Misschien heeft het zin om te denken aan hoe je dingen op de camping op zou lossen? Het kunnen kaarsen zijn in plaats van een lamp of je koelt je biertjes in de vijver in plaats van de koelkast te gebruiken. Bespreek het met mensen om je heen en bedenk de slimste oplossing!

Je hoeft je maar één keer aan te melden. Je doet vanzelf mee met alle andere challenges. Je krijgt elke maandag een e-mail met een nieuwe challenge. Wil je niet meer meedoen? Zonde! Meld je dan af via de e-mails die je van ons krijgt.

Waarom meterstanden doorgeven?

Het is voor ons belangrijk om gegevens te hebben om in te zien welke challenges het grootste effect hebben op de te behalen doelen. En we kunnen er leuke cijfers mee laten zien. Je standen worden natuurlijk niet gedeeld met derde partijen. Beloofd!

Hoe weet je of je hebt gewonnen?

Meedoen is het halve winnen! Maar als extra’tje bovenop alle euro’s die je bespaart door mee te doen aan de challenges delen wij ook prijzen uit voor de beste, leukste, lekkerste en/ ofmeest originele deelnames. Wij nemen contact met je op, je hoeft zelf niets te doen.

Blijf je inzetten!
icons

challenge tip

Kijk af van anderen

Zoek op YouTube maar eens op “off the grid”. Dan komen er direct talloze voorbeelden voorbij. Goed, je hoeft niet meteen een boomhut te timmeren op De Veluwe maar er staan ook zat tips voor rond het huis bij. Of vraag je familie en vrienden om mee te denken, dan help je elkaar.

Rob daagt uit…

Vissen naar tips!

Waar trek jij de stekker uit?

Lekker zonder stekker

Komend weekend is het de Dag van de Aarde. Dan staan we met z’n allen stil bij klimaatverandering, een beter milieu en vooral het hebben van respect voor die mooie blauwe bol. Omdat bewustzijn én verandering begint bij jezelf, dagen we je deze week uit om ‘off the grid’ te leven.

Nee,Read more

Challenge #10 | 26 sep t/m 02 okt
Nog 7 dagen tot de volgende challenge